Молдаванин прихопив в Україні картини, наконечники для стріл та ікону

НАЗАД
05 жовтня 2012 13:31

4 картини, 5 рамок для картин, 10 наконечників для стріл та старовинну ікону із зображенням Іоанна Хрестителя написану на дошці намагався вивезти вчора з України молдаванин.

4 картини, 5 рамок для картин, 10 наконечників для стріл та старовинну ікону із зображенням Іоанна Хрестителя написану на дошці намагався вивезти вчора з України молдаванин. Для перетину кордону чоловік обрав пункт пропуску «Росошани», що на Буковині. Проте про наміри громадянина Молдови незаконно здійснити перевезення культурних та історичних цінностей прикордонники Чернівецького загону дізналися завчасно.

Кордон 52-річний чоловік перетинав автомобілем «Тойота  Королла». Під час огляду в ньому прикордонники разом з працівниками митниці й виявили картини з зображенням пейзажу, старовинні наконечники для стріл, рамки для картин та ікону, орієнтовно ХІХ століття.

На місце був викликаний відповідний фахівець для проведення експертизи та оцінки знайдених предметів. Після встановлення їх культурної та історичної цінності планується передача матеріалів співробітникам СБУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси